5 ok, amiért nem működik az átalakulás

Miért nem működik az átalakításod?

A test átalakulását könnyebb mondani, mint megtenni. A legtöbb ember edzőterem-tagságot kap, hogy átalakítsa testét, de hamarosan abbahagyják, miután nem látják az eredményeket, és a motiváció elillan. Ha még nem adtad fel a reményt, hogy formába lendülj, itt megtudhatod, miért nem működik az átalakulásod, és mit tehetsz a változás érdekében. 

Az átalakítások néhány alapelven alapulnak, amelyek minden egyén számára működnek, akár fogyni, akár izomtömeget akarnak építeni . Ha kerülöd a cikkben említett dolgokat, semmi sem gátolhat meg abban, hogy átalakítsd az alkatod.

Fegyelmezetlenség

Sokan azért nem haladnak előre az edzőteremben, mert alábecsülik azt a fegyelmet és elkötelezettséget, amely a testük átalakításához szükséges. Ha meg akarja változtatni a testalkatát, soha ne hagyja ki az edzést, egyen tiszta ételt és aludjon eleget.

Edzés közben ne csevegjen emberekkel, és ne használja a telefont kardiógépen vagy sorozatok között. Tervezz meg mindent előre, és hajtsd végre a legjobb tudásod szerint.

Kiegyensúlyozatlan étrend

Míg a legtöbb ember felismeri a kiegyensúlyozott étrend fontosságát, elkövetik azt a hibát, hogy az érzékeikre bízzák a megfelelő ételválasztást. Ha komolyan gondolja teste átalakítását, akkor nyomon kell követnie a kalóriákat .

Tervezze meg étrendjét a mikro- és makrotápanyagok szem előtt tartásával. Ha az a cél, hogy izomépítést és zsírt veszítsen, magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú étrendet kell követnie. Ha a határidő lejárt, előfordulhat, hogy ki kell hagynia a csaló étkezéseket.

Gyenge képzési programozás

Vannak, akik könnyedén veszik az átalakulás képzési aspektusát. Úgy gondolják, hogy 3 sorozat 12 ismétlésből álló gyakorlat könnyű súlyokkal elég ahhoz, hogy jobbá váljon a testalkatuk. Ha szeretné átalakítani a testét, haladó elveket és programokat kell követnie.

Nem számíthat arra, hogy milyen eredményeket ér el egy profi, ha követi egy újonc programját. A megfelelő képzési program az egyik leginkább alulértékelt szempont az átalakulásban. Kezdetben arra kell összpontosítania, hogy megtalálja a testtípusát, és megtalálja a neki megfelelő edzésprogramot .

Túl keményen nyomja

Amikor az emberek az átalakulás mellett döntenek, egyesek túlságosan megerőltetik magukat. Ne feledje, hogy az edzőteremben eltöri az izmokat, és pihenés közben izmot épít, vagy zsírt veszít .

Ugyanolyan fontosságot kell tulajdonítanod a felépülésednek, különben fennáll a kiégés kockázata. Célozzon meg minden este 6-8 órát aludni, hogy elegendő időt biztosítson szervezetének a regenerálódásra és az edzések utáni regenerálódásra.

Célmeghatározás

Ha szeretnéd átalakítani a testalkatodat, tudd, mi lesz a végcél. Írd fel papírra a céljaidat, és hetente hasonlítsd össze a fejlődésedet. Ha fogyni szeretne, írja le a célsúlyát, és hetente ellenőrizze az előrehaladását.

Ha nagyobb bicepszet szeretne építeni, mérje meg jelenlegi bicepsz méretét, és hetente egyszer ellenőrizze, milyen közel van a célmérethez. Ha jó úton jársz, menj tovább, különben módosíts. Nem engedheti meg magának, hogy meg akarja változtatni a testalkatát , és csak a legjobbat reméli.