I. Energym Kupa: Évzáró versengés

Az I. évzáró Energym Kupa Bartha Bence szervezésében valósult meg. A 20 éves, Debreceni Egyetem Joghallgatója egy éve versenyez, eddigi eredményei között szerepel egy Országos Ligakupa Bajnok első helyezés és egy GPC Világbajnokság ötödik helyezés. Bartha Bence 2022 augusztusában csatlakozott az ENERGYM-hez. Eleinte szokatlan volt számára a környezet, de mostanra már ő is az összetartó közösség tagja lett. A kupa szervezését az inspirálta, hogy más helyeken év végén hasonló eseményeket rendeznek, és úgy gondolta, hogy érdemes lenne az ENERGYM-ben is lebonyolítani egy hasonló versenyt. Bence bízik benne, hogy a pozitív visszajelzések tovább erőssíti elhatározásukat, hogy a kupát hagyományteremtő jelleggel jövőre is folytassák.

A versenyen vegyes összetételű indulók vettek részt. Volt baráti társaság, amatőrök más teremből és közel profi szintű versenyző is. Bartha Bence elégedett volt a verseny hangulatával, kiemelve, hogy milyen jól dolgoztak a versenyzők.

A szervező szerint az ENERGYM terem alkalmas lenne nagyobb versenyek lebonyolítására is, ha rendelkeznének megfelelő erőemelő felszerelésekkel. Bence elégedett volt a kupa lebonyolításával, a résztvevőkkel és az eredményekkel. A következő versenyekre célszerű lenne beszerezni erőemelő felszereléseket és szükség lesz további segítőkra is a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében.

Az I. Energym Kupa abszolút bajnoka Duris Bence lett, aki 18 éves és a Fazekas Mihály Gimnázium tanulója. Bence már kisgyermek korától kezdve sportol, és többféle sportágban is kipróbálta magát. Az ENERGYM Kupára Bartha Bence hívta meg. Ez volt az év negyedik erőemelő versenye amin résztvett. A versenyző elégedett volt a szervezéssel. A mezőny erőssége meglepte, és bár a fekvenyomásban többen megelőzték, összességében elégedett volt a versenyen nyújtott teljesítményével. A verseny segített neki felmérni az eddigi munkáját, és jövő évi célként a 280-as felhúzást tűzte ki.